ALTIJD STERK AAN ZEE

Het was Jan Turpijn die burgemeester was van de stad Novus Portus – zeg maar Nieuwpoort – in 1489. Hij werd legendarisch toen hij voor de vrijwaring van de stad met de Nieuwpoortse vrouwen ten strijde trok, gewapend met gloeiende pek gevulde potten en pannen. Af en toe duikt hij nog eens op, in de vorm van de grootste gedragen reus van Europa, ter nagedachtenis van de historische figuur Jan Turpijn.

Net als eeuwen geleden slaagt Nieuwpoort er ook vandaag in het verschil te maken. Wie Nieuwpoort ontdekt, hoeft niet langer op zoek naar Utopia, zoals in de naam van het gekende beeld van Jan Fabre ‘searching for Utopia’.

UW PERSOONLIJKE BOULEVARD AAN ZEE

Pal voor residentie Jan Turpin ligt de nieuw aangelegde wandelboulevard. U kan er van ‘s morgens tot ‘s avonds genieten van een prachtig vergezicht op de havengeul en de voorbijglijdende zeiljachten. De boulevard brengt u te voet of met de fiets in een mum van tijd tot op de zeedijk en de parallelle Albert I laan.

Deze sfeervolle winkelstraat is uitgegroeid tot de place-to-be voor wie houdt van aantrekkelijke boetiekjes met gerenommeerde merken. Wie de wandelpromenade in de richting van de Kaai neemt komt bij de vissershaven, waar dagelijks verse vis en garnalen worden aangevoerd.

In de vele gezellige restaurantjes rond de vismijn en de Kaai is het aangenaam vertoeven. Verse Vis wordt er vanzelfsprekend met hoofdletters geschreven.

De centrale ligging van Jan Turpin brengt het beste van Nieuwpoort binnen wandelbereik. In elke windrichting valt wel iets te beleven.

Nieuwpoort

EEN ZEE AAN RECREATIEMOGELIJKHEDEN

De prachtige natuur die Nieuwpoort omringt is niet alleen een streling voor het oog, maar vormt ook een uitgelezen decor om te fietsen en te wandelen. Uw residentie ligt pal aan het nagelnieuwe kustwandelnetwerk. Met de fiets ontdek je ook het mooie hinterland.

Het hoeft geen betoog dat Nieuwpoort ook de place-to-be is voor de liefhebbers van watersporten. De sportieve bezoeker kan in Nieuwpoort naar hartelust zeilen of met de wavekart door de golven scheuren. Ook surfers en kitesurfers hebben hier hun spot gevonden. Wie graag het midden houdt tussen nat en droog kan zijn hengel uitgooien vanop het staketsel. Goede vangst!

EEN STERKE IDENTITEIT

De architectuur van Jan Turpin draagt duidelijk de signatuur van EL architects. Dit hedendaags architectenbureau maakt behoorlijk wat furore aan de kust met haar schitterende realisaties. Ruimte en luxe zijn daarbij geen inhoudloze slogans.

Jan Turpin is samengesteld uit losstaande gebouwen, rondom een centrale groene as. Dit unieke atrium zorgt voor een sterke geborgenheid en rust in het gebouw. De strakke belijning van de gevel wordt perfect in balans gebracht met de speelse daklijn die gevormd wordt door de afwisselende bouwhoogtes. Dit resulteert in een verscheidenheid aan appartementen en hoekappartementen met elk hun specifieke beleving.

De karakteristieke kleurstelling die refereert naar de kustvilla’s in wit met rode daken, werd stijlvol geaccentueerd. De architecten van het al even gerenommeerde Bureau Goddeeris AV zien nauwgezet toe op de vlekkeloze, technische uitvoering van het project.

Nieuwpoort2